Разпознаване на регистрационен номер: Интелигентни системи за паркиране с решения AI Edge

Разпознаване на регистрационен номер: Интелигентни системи за паркиране с решения AI Edge


Вход


Благодарение на непрекъснатото развитие на AI Edge Computing се разработват много нови системи за ИИ, за да се осигурят решения за широк спектър от приложения. Приложение от голям интерес към използването на AI Edge е използването на интелигентни паркинг системи в гаражи или затворени пространства.

Smart Parking работи, като използва технологията за разпознаване на регистрационни номера, за да се регистрира в автомобилите, докато влизат и проверяват при напускане. Обикновено системата определя и времето за паркиране на автомобила и автоматично изчислява таксата за паркиране.

Интелигентните системи за паркиране първоначално са разработени с помощта на технологията за машинно виждане. Въпреки това системите, базирани на зрението на машината, имат някои ограничения. За да разпознаете регистрационния номер, колата трябва да бъде ориентирана в правилната точка и ъгъл, което може да предизвика неудовлетвореност за шофьорите. Системите за машинно виждане се представят слабо при условия на слаба светлина или при метеорологични условия като мъгла или дъжд. Вероятно е също така системите за машинно виждане да имат проблеми с четенето върху специални или нестандартни плочи.

За да преодолее ограниченията на системите за машинно виждане, една компания е разработила базирано на AI Edge решение за голяма верига за търговия на дребно. Те се обърнаха към AAEON, за да изработят хардуерна платформа, която може да захранва системата им до най-висок потенциал.

Предизвикателства


Разработчикът се сблъска с няколко предизвикателства при разработването на решение за интелигентен паркинг AI Edge. Системата трябваше да работи в Edge с малко разчитане на облака, да може да работи в вградена среда на открито, а също така да осигури поддръжка за множество камери и сензори.


Край система


За да обслужва клиентите бързо, системата на ИИ трябва да може да работи в ръба. Разчитането на базирана в облака система може да забави услугата, тъй като системата комуникира с централния сървър. Паркингите и гаражите често имат непоследователни мрежови връзки, които пречат на базираните в облака системи.


Условия на открито


Системата трябва да може да се инсталира в паркинги или гаражи, където се намират клиентите. Компактната система може да осигури гъвкавост, но най-важното е, че системата може да работи в широк спектър от условия и не е засегната от прах и отработени газове.


Поддръжка на в/и


Приложението AI изисква няколко входа на камерата, за да чете регистрационните номера, докато колите влизат и напускат. Допълнителните връзки с контролерите, като порти за паркиране и павилион за плащане, спомагат за повишаване на полезността и ефективността на системата.


Решение


Работейки в тясно сътрудничество с разработчика, AAEON определи, че всепризнатата вградена система BOXER-8120AI AI Edge fanless е най-доброто решение.


Решение nVIDIA Край


Семейство AI Edge системи BOXER-8120AI разполага с мощния NVIDIA Jetson TX2. С BOXER-8120AI, Hexacore SoC, NVIDIA Pascal 256 CUDA-ядрен GPU, 8GB памет и 32GB eMMC съхранение, той осигурява производителността, необходима за изпълнение на AI в Edge.


Вграден дизайн


Предлага се само с дебелина 30mm, BOXER-8120AI е построен, за да се побере, където е необходимо. Със своя дизайн без вентилатор операцията не се влияе от прах или отработени газове. BOXER-8120AI е проектиран да работи при температури, студени като -20°C до 50°C (-4°F до 122°F).


Предназначен за модулност


BOXER-8120AI има четири Gigabit Ethernet порта, идеални за свързване с LAN камери. Той също така има допълнителни i/O портове, включително HDMI, който осигурява на персонала по сигурността друг инструмент, който да помогне за поддържане на безопасността на купувачите.


Ефект


С BOXER-8120AI разработчикът въведе решение за разпознаване на регистрационен номер AI Edge, за да захранва интелигентните паркинги на клиентите си. Благодарение на мощността на BOXER-8120AI, AI системата на разработчика е активирала функционалност отвъд решенията, базирани на машинно виждане. Системата успя да разпознае и прочете плочи от различни ъгли в различни условия на осветление и при мъгла, дъжд или други метеорологични условия на инклементите.

Когато е внедрено по-интелигентно интелигентно решение за паркиране, собствениците се радват да имат система, която улеснява паркирането на клиентите им, по-бързо и свободно от караниците, причинени от системите за паркиране, базирани на машинно виждане. Smart Park, захранван от разпознаването на регистрационен номер на AI Edge и отличения с награди BOXER-8120AI, спомага за повишаване на опита за купувачите и собствениците на магазини.
Продукт


Всепризнатата BOXER-8120AI AI Edge вградена без вентилатор система е част от семейството на AAEON BOXER-8100AI на вградени AI решения. BOXER-8120AI има 256 CUDA ядра и редица рамки за ИИ, включително Tensorflow, Caffe2 и Mxnet, както и hexacore NVIDIA Jetson TX2, който поддържа разработен от потребителя софтуер за AI инференция.

BOXER-8120AI разполага с четири Порта Intel LAN (i211) за поддръжка на IP камери, а също така има редица стабилни функции за дизайн като функции за предотвратяване на прах, широк диапазон на работна температура, широка гама от входове за захранване и алуминиев калъф. Компактният, рентабилен дизайн и мощните възможности за обработка на BOXER-8120AI означават, че можете да разположите вашата AI платформа навсякъде.

AAEON Manufacturer Services и ICC предоставят конфигурация, персонализиране и Поддръжка на OEM/ ODM, за да се гарантира бърза и ефективна доставка на вашето приложение за ИИ. Независимо дали променяте входно-входен порт или преконфигуриране на BIOS, AAEON и ICC са ангажирани партньори в хардуерните решения и гарантират, че специфичните изисквания на вашия проект са изпълнени.